Kvalitet och noggrannhet
Hög flexibilitet
Mer än 80 års erfarenhet

Bladfjädrar till alla ändamål

En bladfjäder är en elastisk maskindel tillverkad av fjäderstål med höj elasticitet och goda utmattningsegenskaper. Bladfjädrar används bl.a. som upphängning på bilar och tågvagnar, där de överför kraft mellan axel och ram.

En av de vanligaste typerna av bladfjädrar är den så kallade flerbladsfjädern, som består av fjäderblad i olika längder, lagda i lager så att det kortaste bladet ligger närmaste axeln, där de största spänningarna uppstår. Denna typ av bladfjäder är relativt styv och förskjutningen mellan de enskilda bladen gör att fjädern har stor inre dämpning, vilket är optimalt för upphängning.

Bladfjäder utformad enligt ISO 9002

I vår produktion använder vi bara material som uppfyller alla gällande krav på området. Genom vårt kvalitetsstyrningssystem (ISO 9002) säkerställer vi att alla våra bladfjädrar och andra trådämnen och fjädertyper lever upp till gällande kvalitetskrav.

Vill du ha en offert på bladfjädrar eller mer information om en viss typ av bladfjäder och vår erfarenhet på området är du alltid välkommen att kontakta oss genom att fylla i vårt kontaktformulär eller ringa på telefon +45 36 70 14 68.

Få ett oförbindligt erbjudande

"*" indicates required fields

Consent
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Kontakt